open-navfaktor-logo
search
PLBiH, 22. kolo
Sloboda se vratila na Tušanj i savladala Leotar, Zrinjski gazi ka tituli
Fudbaleri Zrinjskog i Slobode ostvarili su pobjede u uvodnim susretima 22. kola Premijer lige BiH.
11.03.2023. u 16:53
get url
text

Mostarci su u Konjicu slavili protiv Igmana sa 3:0 i nastavli pohod ka odbrani šampionske titule, dok su Tuzlaci na Tušnju savladali Leotar - 2:1.

Zrinjski je od prvog minuta krenuo agresivno ka golu domaćina u Konjicu, a poveli su 26. minuti. Ćorluka je probio desnu stranu, pokušao uposliti Bilbiju, ali je Oremuš uklizao i skrenuo loptu u gol svoga tima.

U 40. minuti gosti su mogli uvodstručiti prednost, ali je Ćeman odbranio udarac Ilinkovića. Igman je u prvom poluvremenu zaprijetio preko Bodula, ali je Marić bez problema zaustavi njegov udarac.

Najbolju priliku za izjednačenje domaći su imali preko Hrelje, ali je njegov udarac nakon kornera izblokirala odbrana Plemića.

Sve dileme oko pobjednika riješio je Nemanja Bilbija u 73. minuti, što mu je bio 15. gol ove sezone. Trijumf Mostaraca potvrdio je Tomislav Kiš golom u 82. minuti.

Sloboda je konačno zaigrala u Tuzli, prvi put ove sezone, nakon što je konačno na Tušanj postavljen hibridni travnjak. I ostvarila je pobjedu.

Golovima Stojana Vranješa u 6. i 52. minuti Tuzlaci su stigli do velike prednosti, a na kraju i važnih bodova u borbi za opstanak.

Do kraja meča Trebinjci su uspjeli ublažiti poraz, a strijelac je bio Aćimović u 85. minuti. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.