open-navfaktor-logo
search
Burno na Tušnju
Sloboda "prekrižila" Nalića: Davao im novac za licencu, oni mu uručili otkaz
Smatram da je odluka ishitrena i nepromišljena, rekao je bivši predsjednik Mujkanović, koji je Nalića doveo na Tušanj
03.06.2019. u 14:51
get url
text

Navijači tuzlanske Slobode danas su ostali u šoku, nakon što je Upravni odbor kluba smijenio trenera Zlatana Nalića.

U obrazloženju nije saopćeno koji su razlozi smjene čovjeka, koji u gradu soli i klubu iz Rudarske 2 nije bio samo trener, već mnogo više od toga.

Oni upućeniji nam tvrde da je Nalić finansijski pomagao Crveno-crne i da je čak svoj novac plasirao u kasu kluba u procesu licenciranja. Podsjećamo da je Sloboda teškom mukom dobila licencu za takmičenje u PLBiH na sjednici Drugostepene komisije.

Nalić i čelnici Slobode su obavili i preliminarne razgovore prije završetka sezone. On je kao uvjet postavio da Tuzlaci budu u igri za vrh Premijer lige BiH.

Da se nešto kuha, jasno je bilo prije obraćanja čelnika kluba u petak. Tada je u javnost plasirana teza da Sloboda traži novog trenera.

Kontaktirali smo i bi bivšeg predsjednika kluba Senada Mujkanovića, koji je Nalića doveo na Tušanj.

- Šokiran sam. Nadam se da znaju šta rade i da nije riječ o sujeti i menadžerskom lobiju protiv kojeg smo se borili i rukama i nogama. Dvije i po godine života sam uložio u Slobodu. Smatram da je odluka ishitrena i nepromišljena - rekao je Mujkanović.

Kada je govorio o sujetama, Mujkanović je vjerovatno mislio na činjenicu da je nova uprava, koju predvodi predsjednik Sead Kozlić, već na startu svog mandata smijenila sportskog direktora tuzlanskog premijerligaša Denisa Karića. I Karić je radio u klubu kada je funkciju predsjednika obavljao Mujaknović...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.