open-navfaktor-logo
search
"Strateški ugovor"
Sloboda predstavila prvo pojačanje - Sabrinu Buljubašić
S ciljem razvoja i unapređenja rada Fudbalskog kluba Sloboda potpisan je važan strateški ugovor između FK Sloboda i Dynami Sport Group, saopćio je klub s Tušnja.
16.06.2022. u 12:28
get url
text

Dynami Sport Group će imati savjetodavnu ulogu iz komercijalnog/marketing i sportskog segmenta. O uspjesima predstavnice Dynami Sport Group, Sabrine Buljubašić i dobrim rukovođenjem kluba svjedoče osvojene titule, ali i pronalazak investitora i generalnog sponzora kluba.

- Već duži period tražimo osobu određenog kalibra koja će nam pomoći da se napravi iskorak. Uključivanjem gospođice Buljubašić dobijamo iskusnu osobu, pogotovo u sportskom segmentu, koji u Bosni i Hercegovini ne obiluje velikim izborom. Naravno da smo nezadovoljni krajem sezone, nakon izvrsnog prvog dijela sezone. Ne želimo da se priča svodi samo na vraćanje dugova, nego i na iskorak prema Evropi, dovođenju novih, strateških partnera u klub. Mislimo da će gospođica Buljubašić napraviti vidnu razliku. Želimo joj dobrodošlicu - kazao je Nino Džambić, predsjednik Skupštine Fudbalskog kluba Sloboda.

- Tuzla je poznata po izvanrednom odnosu između zajednice i sportskih organizacija i ovom saradnjom naša ideja će biti da pokušamo izgraditi jači brend, ali gradeći ga zajedno s navijačima. Važno je razumjeti da je menadžment ključni fokus za izgradnju jakog kluba, ali ne prekomjernom potrošnjom ili finansijskim pritiskom, riječ je o klubu sa stogodišnjom historijom koji radi sa zajednicom kako bi donio uspjeh. Cilj saradnje je napraviti reorganizaciju kluba i ustabiliti njegovo funkcionisanje - izjavila je Sabrina Buljubašić.

Nino Džambić, Sabrina Buljubašić i Amer Osmanagić

Sabrina Buljubašić je rođena 30. septembra 1988. godine u Tuzli. Bivša fudbalerka i reprezentativka Bosne i Hercegovine je pet godina bila na poziciji generalnog direktora FK Sarajevo i u njenom mandatu klub je osvojio duplu krunu, što predstavlja najveći klupski uspjeh. 

Sloboda je u srijedu krenula pripreme za narednu sezonu u Premijer ligi BiH, bez trenera i fudbalera. Prozivku je izvršio Gradimir Crnogorac, a odazvali su se fudbaleri ponikli u omladinskom pogonu kluba.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.