open-navfaktor-logo
search
Cilj je opstanak
Sloboda pali motore 9. januara: Uskoro detaljan plan priprema i pojačanja
Još nije odlučeno ko će asistirati novom šefu struke, a očekuje se da će u stručnom štabu ostati Nedim Omerović
30.12.2019. u 08:07
get url
text

Fudbaler tuzlanske Slobode pripreme za drugi dio sezone u Premijer ligi BiH počet će 9. januara, izjavio je za Fenu novi šef stručnog štaba ekipe, Gradimir Crnogorac.

Sloboda se nakon 19 kola nalazi na 10. mjestu sa 17 bodova, koliko ima i ekipa Mladosti, a samo bod više od pretposljednjeg Čelika, te joj u proljeće predstoji velika borba za "goli život".

- U idućoj godini cilj nam je osigurati opstanak u Premijer ligi BiH, a da tokom ljeta napravimo ekipu konkurentnu za veće domete. To znači da s postojećim i novim igračima složimo ekipu, kako smo zamislili, jer Tuzla i Tuzlaci zaslužuju jaku Slobodu – kaže Crnogorac.

Još nije odlučeno ko će asistirati novom šefu struke, a očekuje se da će u stručnom štabu ostati Nedim Omerović, koji je bio asistent i prethodnom treneru, Milenku Bošnjakoviću.

Nije poznato ni ko će Tuzlake pojačati za drugi dio sezone, mada se s nekim imenima špekuliše.

- I to će se znati odmah poslije Nove godine, kao i detaljan plan priprema – zaključio je trener tuzlanskih „crveno-crnih“.

Crnogorac je, inače, četvrti šef stručnog štaba Slobode u ovoj sezoni. Prethodno su tu dužnost obavljali Mile Lazarević uz tim menadžera Admira Smajića, potom Marijan Bloudek, koji nije vodio ekipu ni na jednoj službenoj utakmici, te, naposljetku, Milenko Bošnjaković, koji je odstupio nakon sedam utakmica bez pobjede na klupi Tuzlaka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.