open-navfaktor-logo
search
U srijedu prozivka
Sloboda odabrala trenera? Čeka se konačna odluka
Kada su u oktobru 2019. godine preuzimali vodstvo Slobode, predsjednik Elmir Šećerbegović i ekipa okupljena oko njega, obećavali su transparentnost u svom radu, a u junu 2022. godine situacija na stadionu Tušanj sve više liči na transparentnu i demokratičnu vladavinu sjevernokorejskog vrhovnog vođe Kim Jong-una.
14.06.2022. u 12:09
get url
text

Iz kluba još ništa nije potvrđeno, a do informacija je skoro nemoguće doći, ali navodno su prozivka i početak priprema za narednu sezonu zakazani za sutra.

Ko će se odazvati i s kojim igračkim kadrom će krenuti Tuzlaci, ostaje nam da vidimo.

Za sada je poznato da je Mladen Veselinović prešao u Tuzla City, a većini prošlosezonskih prvotimaca istekli su ugovori.

Navodno su i dugovanja iz prošle sezone problem, a igrači koji, jasno, žele biti anonimni kažu da im se duguje pet plaća.

Sloboda je i bez trenera. Nakon što su se spominjala imena Amara Osima, Admira Smajića, Tonija Karačića, čini se da će užarenu stolicu preuzeti Gradimir Crnogorac. Odluka kluba nije donesena, a očekuje se da tokom dana stigne potvrda ponovnog Crnogorčevog angažmana.

U finišu prošle sezone Crnogorac je asistirao Amiru Spahiću, a ranije je kao glavni trener vodio Crveno-crne ukupno 24 puta.

Zbog situacije u Slobodi nezadovoljni su i u navijačkoj grupi Fukare, koja je za večeras najavila okupljanje u gradu soli.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.