open-navfaktor-logo
search
Tuzlaci u pogonu
Sloboda krenula sa pripremama, Žižović dao informacije o Obradoviću
Fudbaleri Slobode danas počinju sa pripremama za ljetni dio polusezone Premijer lige.
14.01.2022. u 12:36
get url
text

Trener Mladen Žižović je obavio prozivku igrača. Na prvom treningu nije bilo Fedora Predragovića koji je dobio dopust, dok su klub napustili Eldar Hasanović te kapiten Amar Beganović koji je potpisao za Muru.

- Prvi dio priprema ćemo odraditi ovdje, a nakon desetak dana planiran je odlazak u Medulin. Nadam se da ćemo se dobro spremiti za prvenstvo i Kup. U ovoj polusezno želimo napraviti jedan mali iskorak, iako nemamo pritisak što se tiče kluba. Imamo sportski pritisak, želimo pokazati da rezultati nisu plod slučajnosti - rekao je Žižović.

Govorio je o ciljevima za ostatak sezone.

- Borimo se za gornji dio tabele, jer se Sloboda prethodne dvije sezone grčevito borila za opstanak. Sada smo i u četvrfinalu Kupa. Tvrd orah smo svima, a ako nam se ukaže prilika za nešto više, nećemo je propustiti. Prve dvije pozicije su već rezervisane, a ostaju ove dvije. Mi smo malo u zaostatku - rekao je šef stručnog štaba, te prekomentarisao potencijalni dolazak napadača Marka Obradovića.

VEZANI TEKST - Marko Obradović: Sloboda je zainteresovana, u kontaktu sam sa Mladenom Žižovićem

- Sloboda je postala mamac za igrače. Ima nekoliko igrača s kojima sam igrao i ostao u kontaktu, jedan od njih je i Marko, ali u ovom trenutku njemu je prioritet inostranstvo. Ako bude prilike da dođe kod nas, super, ali realnije je da ostane u inostranstvu - zaključio je trener ekipe sa Tušnja.

Sloboda je poslije 19 kola sedma na tabeli sa 24 boda, a na proljeće osim prvenstvene borbe igrat će i četvrtfinale Kupa BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.