open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Sloboda i Željo žele izlazak iz blata, ogromna šansa za Sarajevo
Tri utakmice Premijer lige Bosne i Hercegovine igraju se danas.
03.04.2021. u 08:02
get url
text

Od 15 sati Sloboda i Željezničar sastaju se na Tušnju. Stari sportski rivali na proljeće su zapali u blato, nalaze se u krizi igre i krizi rezultata.

Sloboda je nanizala pet poraza, od čega četiri u proljetnom dijelu prvenstva i na taj način dovela se u borbu za opstanak, dok Željo u posljednjih pet mečeva ima tri poraza i dva remija. Tako je tim Amara Osima doveo u pitanje izlazak na euroscenu, a o borbi za titulu na Grbavici više niko i ne razmišlja.

Mladen Žižović, trener Slobode, zbog suspenzije ne može računati na kapitena Amara Beganovića, dok je zbog povrede upitan nastup Saida Husejinović. Novi fudbaleri, ne zna im se broj, nisu registrovani.

Frane Ikić i Luka Miletić nedostupni su Amaru Osimu za ovaj duel.

Ermin Sivac iz Zenice dijelit će pravdu na Tušnju, a meč prenosi Moja TV.

U istom terminu u kanjonu Vrbasa sastaju se Krupa i Tuzla City. Krupa gubi korak za konkurentima u borbi za opstanak i ovo je možda posljednja šansa da uhvate priključak. Zadatak neće biti lagan, jer Tuzlaci su kao poreporođeni pod komandnom palicom Husrefa Musemića.

Zavjesu na subotnji program od 17 sati spuštaju Sarajevo i Široki Brijeg susretom na Koševu. Aktuelni prvak želi osvetu za nedavni poraz na Pecari (1:0), a ima priliku i povećati prednost nad konkurentom za titulu koja trenutno iznosi pet bodova. Bordo tim eventualnom pobjedom bi napravio veliki korak ka tituli, a svaki drugi rezultat napravio bi završnicu prvenstva mnogo uzbudljivijom.

Sarajevo će protiv Širokog biti bez suspendovanog Andreja Đukanovića, veznjaka koji je odigrao sve mečeve ove sezone.

Utakmicu sudi Dragan Petrović iz Banjaluke. Prijenos je osigurala Arena Sport.

U petak su odigrana dva meča 24. kola. Mladost i Zrinjski remizirali su rezultatom 1:1, dok je Borac u Bijeljini pobijedio Radnik 3:1.

Olimpik i Velež igraju u ponedjeljak.

Standings provided by SofaScore LiveScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.