Maksimović nije krio zadovoljstvo što se nalazi na spisku selektora Peteva te se nada da će opravdati njegovo povjerenje.

- Sretan sam zbog poziva. Svakom igraču je san da predstavlja svoju zemlju i sigurno je da će ovo biti motiv za još jači rad i što bolje igre na terenu. Hvala stručnom štabu kao i svim mojim saigračima bez kojih ovaj poziv zasigurno ne bi bio moguć - izjavio je Saša Maksimović na zvaničnoj stranici Slobode. 

- Inače, ovaj dvadesetjednogodišnjak se fudbalom počeo baviti kada je imao samo pet godina, a ljubav  je naslijedio od oca koji je također bio fudbaler. Kaže da profesionalno bavljenje fudbalom zahtijeva mnogo odricanja, posvećenosti i ulaganja, ali da se kroz svaku utakmicu iznova rađa osjećaj koji dokazuje da se trud isplati. - kazali su iz Slobode.

Veznjak je u redove Slobode došao prije četiri godine iz Šamca. Ove sezone je upisao 21 nastup, u kojem je postigao tri gola i upisao dvije asistencije.

Velež je ranije objavio da su Haris Ovčina i Mehmed Ćosić dobili pozive za reprezentativno okupljanje, kao i Željezničar koji se pohvalio da je poziv selektora Peteva dobio Vedran Vrhovac.

Utakmica Bosna i Hercegovina - Sjedinjene Američke Države je na rasporedu 18. decembra u Los Angelesu.