Ali daleko od toga da će faliti uzbuđenja. Od 13 sati gledat ćemo derbi starih rivala. Sloboda će u Banovićima dočekati Sarajevo.

Tuzlaci su u opasnoj zoni, trenutno su na posljednjoj poziciji i svaki bod im je zlata vrijedan u borbi za opstanak. S druge strane Bordo tim je promjenom trenera nanizao dvije pobjede, a pozitivnu seriju želi nastaviti i protiv Slobode.

- Ne smije nas zavarati tabela i Slobodina pozicija. Moramo biti sto posto glavom spremni za utakmicu i uvjete koji budu na utakmici. Samo takvi možemo doći do željenog rezultata - rekao je trener Sarajeva Emir Obuća.

Tuzlaci imaju mnogo problema i oko igračkog kadra. U tim se vraća Kemal Osmanković, ali su pod upitnikom nastupi Kenina Devedžića i Emira Jusića.

- Imamo problema sa igračkim kadrom i još ne znamo na koga možemo računati. Za mene su oni igrači koje imamo na raspolaganju i najbolji, te od njih očekujemo da pruže maksimum. Sarajevo je u dobrom raspoloženju, ali uz podršku naših navijača dat ćemo sve od sebe da dođemo do povoljnog rezultata - kazao je na Adnan Osmanhodžić, trener u stručnom štabu FK Sloboda.

Utakmica između Slobode i Sarajeva igra se od 13 sati, uz diretan prijenos na MY TV, a pravdu će dijeliti Banjalučanin Dragan Petrović.

Standings provided by Sofascore