open-navfaktor-logo
search
Brojni izostanci
Sloboda bez pola tima protiv Tuzla Cityja
Sloboda i Tuzla City u nedjelju će odigrati gradski derbi u sklopu 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.
21.10.2022. u 12:17
get url
text

Prvi ovosezonski duel gradskih rivala okončan je bez pogodaka. Tada je zbog rekonstrukcije travnjaka na Tušnju Tuzla City bio domaćin u Gradačcu, a Sloboda će silom prilika sada tim Dragana Jovića ugostiti u Banovićima.

Sloboda meč ne dočekuje u baš najboljem ozračju. Raspoloženje je donekle popravila pobjeda protiv Batona rezultatom 2:8, ali tri vezana premijerligaška poraza i pozicija na tabeli koja vodi u niži rang, ne daju Crveno-crnima nikakav prostor za opuštanje.

Pored toga Sloboda će protiv Tuzla Cityja nastupiti bez gotovo pola tima jer Adnan Jahić ne može računati na povrijeđene Jusića, Devedžića, Ćivića, iz zadnje linije, "out" je i Kurtalić, dok zbog kartona neće biti Delića.

VEZANI TEKST - Delegirane sudije za 15. kolo PLBiH, tuzlanski derbi u neobičnom terminu
 

Trener Slobode je u velikom problemu, pitanje je kako će sastaviti zadnju liniju, jer od stopera na raspolaganju ima samo Osmankovića. Izostankom Jusića i Devedžića tu poziciju je krpio Ćivić, ali i on je van stroja.

- Zaista nam ta utakmica dolazi  u nekom nezgodnom terminu ukoliko gledamo naš roster igrača. Na posljednjoj odigranoj utakmici u Kupu izgubili smo dva igrača, tako da  čovjeka malo glava zaboli za spremanje ekipe  koja bi trebala početi utakmicu u nedjelju. Tuzla City je zaista jedan fenomenalan tim, tim skupih pojedinaca. Sigurno imaju jednog iskusnog trenera od kojih svi mi mlađi treba da učimo. Respekt Tuzla Cityju, međutim sigurno i naši igrači koji će biti spremni za taj duel će izaći borbeno i dati sve od sebe za  grb za koji igraju, koji je star preko 100 godina. Moramo igrati na pobjedu, jer nam pozicija na tabeli ništa drugo ne ostavlja, tako da ćemo od prve minute bez obzira ko izašao na teren ići ka pobjedi - istakao je Adnan Jahić šef stručnog štaba FK Sloboda Tuzla.

Svoja očekivanja od utakmice iznio je i Eldar Mehmedović fudbaler našeg tima. Vjeruje u ekipu i smatra da ukoliko budu na željenom nivou, rezultat neće doći u pitanje.

- U nedjelju nas očekuje veoma jaka utakmica protiv kvalitetnog protivnika. To je derbi utakmica koja sama po sebi nosi dodatne emocije koje se javljaju kod igrača. Ukoliko mi budemo kao jedan od prve do posljednje minute i budemo dali sve od sebe, rezultat sigurno neće izostati. Iskoristio bih priliku da pozovem sve naše istinske navijače koji mogu dosta toga da donesu u ovakvoj utakmici i da zajedno slavimo pobjedu - rekao je Mehmedović-

Susret Sloboda - Tuzla City igra se u nedjelju, 23. oktobra, na Gradskom stadionu u Banovićima, sa početkom u 13 sati. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.