open-navfaktor-logo
search
Premijer liga
Sloboda 10 utakmica bez pobjede: Podjela bodova u tuzlanskom derbiju
Penalu za Tuzla City prethodilo je isključenje kapitena Amara Beganovića, koji je igrao rukom u šesnaestercu
30.11.2019. u 14:50
get url
text

Fudbaleri tuzlanske Slobode u gradskom derbiju protiv Tuzla Cityja nisu uspjeli prekinuti crnu seriju , produživši broj premijerligaških utakmica bez pobjede na deset.

Utakmica 18. kola na stadionu Tušanj u kojoj je domaćin bila Sloboda završena je rezultatom 1:1.

U osmoj minuti Dženis Beganović je neometan šutirao sa distance, ali je stativa spasila Slobodu.

Sloboda je iz prve prave prilike povela. Strijelac u 20. minuti bio je Amer Bekić. Prethodno je šutirao Pršeš, loptu je kratko odbio Muminović, a najbliži je bio Bekić koji uz dosta muke šalje loptu u mrežu.

Bekiću je mnogo problema stvorilo blato pred golom Muminovića. Inače je stadion Tušanj bio u katastrofalnom stanju.

Domaći tim je zadržao prednost do odlaska na odmor.

Šarčević je u prvom napadu u drugom dijelu zaprijetio, ali opasnost sa gol-linije i uz pomoć stative otklanja Uzelac. Isti igrač potom pogađa i prečku.

Žestoki napadi ekipi Elvira Baljića isplatili su se u 50. minuti kada je Vojo Ubiparip pogodio sa bijele tačke i stigao do 11. gola u sezoni.

Da stvar po Slobodu bude gora, penalu za Tuzla City prethodilo je isključenje kapitena Amara Beganovića, koji je igrao rukom u šesnaestercu.

Tuzla City je nakon izjednačujućeg gola želio iskoristiti brojčanu nadmoć i uknjižiti pobjedu, ali je Sloboda zahvaljujući izmjenama i neki rokadama u ekipi uspješno zatvorila sve prilaze ka golu.

{$galerijaFotografija}

Sloboda u posljednjem kolu jesenjeg dijela prvenstva gostuje Borcu, ekipi protiv koje je "stogodišnjak" sa Tušnja još u osmom kolu uknjižio posljednju pobjedu, a Tuzla City će zavjesu na uspješnu polusezonu spustiti domaćom utakmicom protiv Širokog Brijega.

Crveno-crni su ostali na svega tri pobjede u Premijer ligi BiH, a uz osam remija i sedam poraza zauzimaju deveto mjesto na tabeli sa 17 bodova na kontu. Tuzla City je na trećem mjestu i ima 31 osvojen bod.

Sloboda - Tuzla City
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.