open-navfaktor-logo
search
Strateg Plemića
Slišković ima jasan plan do kraja jesenjeg dijela Premijer lige
Vodeće Sarajevo ima pet bodova prednosti u odnosu na Plemiće, a po riječima stratega Zrinjskog, iako se radi o solidnoj prednosti, prvenstvo je daleko od riješenog
23.11.2018. u 17:37
get url
text

Fudbaleri Zrinjskog do zimske pauze u domaćem prvenstvu odigrat će gostujuću utakmicu protiv Tuzla Cityja te domaću protiv Krupe, a plan trenera Blaža Sliškovića je osvojiti šest bodova.

Vodeće Sarajevo ima pet bodova prednosti u odnosu na Plemiće, a po riječima stratega Zrinjskog, iako se radi o solidnoj prednosti, prvenstvo je daleko od riješenog.

- Do zimske pauze Sarajevo igra kući obje utakmice i očekujem da će oni to dobiti. Zato i mi imamo imperativ osvojiti maksimalan broj bodova. Ne bi bilo dobro da nam više odmaknu, jer to bi bilo dosta teže psihološki stizati - kazao je Slišković.

Što se tiče subotnje utakmice, Slišković je kazao kako Zrinjski ide na pobjedu, pa će i taktika njegove ekipe biti u skladu s time, no pozvao je na oprez s obzirom da, kako je rekao, njegov tim u prošlosti nije dobro igrao nakon reprezentativnih pauzi u prvenstvu.

Uoči gostovanja u Tuzli Slišković i dalje ima problema s brojnim izostancima važnih igrača zbog ozljeda, no ponavlja kako to nije i ne smije biti opravdanje.

- Ne možemo se žaliti, nemamo vremena. Volio bih da su onih kojih nema tu, ali imamo još sposobnih, 17-18 igrača, i vjerujem da možemo sastaviti kvalitetnu ekipu za suprotstaviti se Tuzla Cityju. Ovo je ekipa napravljena s računicom da će nam se događati ovakve stvari. Imamo dovoljan broj kvalitetnih igrača s kojim možemo prebroditi ove poteškoće - dodao je Slišković.

Utakmica Tuzla City – Zrinjski Mostar igra se u subotu s početkom u 13 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.