open-navfaktor-logo
search
Novi poraz
Slišković: Depresivan sam, reći ću ko nije za Želju
Blaž Slišković ni četvrti meč na klupi Željezničara nije okusio slast pobjede.
07.05.2021. u 23:07
get url
text

Puni plijen sa Grbavice u 29. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine odnio je Široki Brijeg koji je slavio sa 3:1, čime je serija Želje bez pobjede produžena na 12 utakmica.

Svi golovi na Grbavici viđeni su u drugom poluvremenu. Željo je poveo golom Veselinovića, a onda stao.

- Kao kada nego ugasi struju i nestane svjetla kod mojih igrača kada postignu pogodak. Individualna greška rezultirala je izjednačenjem. Drugi gol je iz prekida, gdje smo znali da je Široki opasan. Treći gol da ne govorim - rekao je Slišković na konferenciji za medije.

Trener Plavih istakao je da je pobjeda tima sa Pecare sasvim zaslužena i da nema nikakvih prigovora.

- Sve u svemu zasluženo. Moj kolega neće da bude objektivan iz kurtoazije prema meni ili prema klubu. Nema prigovora na pobjedu Širokog. Imali smo priliku, ali nismo uspjeli, nažalost. Čestitke na fer i korektnoj utakmici. Širokom zaslužena tri boda - dodao je Slišković, prenosi SCsport.

Slišković je istakao da je razočaran i u depresivnom stanju.

- Depresivan sam u ovom trenutku. Razočaran sam. Bilo šta da kažem ne bi bilo u redu. Pogrešno bi se moglo shvatiti. Morat ćemo sjesti i prorešetati igrački kadar i vidjeti na koga možemo računati naredne sezone. Imamo 15 igrača kojima ističe ugovor ili su na posudbi. Oko mog ostanka pitat će se Uprava, a ja ću dati konačan odgovor - rekao je Baka.

Naglasio je da je dao šansu novim igračima s ciljem da dobije utakmicu, ali ne samo da bi ih isprobao.

- Cilj mi je da mladi igrači steknu iskustvo i da vidim kako se ponašaju pod pritiskom. Za svakog mladog igrača ovakva utakmica je pritisak. Probat ću pripremiti ekipu za pozitivan rezultat u svakoj narednoj utakmici.

- Nisam pravio kostur ove ekipe, odnosno dovodio igrače. Sačekajte ljeto i posljednju utakmicu. Čut ćete moje mišljenje, koje ću prenijeti vama i Upravi. Psihološki momenat u kolektivnom sportu je izuzetno bitan. Kada se uvuče strah od poraza teško se toga riješiti. Nadao sam se da će mojim dolaskom taj strah nestati. Čim primimo gol uvuče se strah i to utiče na našu igru. Dan-dva nakon posljednje utakmice ćete čuti moje mišljenje ko je za Željezničar, a ko nije - rekao je Baka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.