open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Slišković debituje u Bijeljini, derbi na Pecari
"Što, da mi ti nećeš nešto, brko", sada je već antologijska poruka Blaža Sliškovića novinaru u Bijeljini nakon kontroverzne pobjede Zrinjskog nad Radnikom, koja je Mostarcima donijela titulu.
18.04.2021. u 08:12
get url
text

Titulu je Zrinjski uzeo Željezničaru ispred nosa i to zahvaljujući izmišljenom penalu koji je dosudio Antoni Bandić duboko u sudijskoj nadoknadi. Četiri godine poslije Baka se vraća u Semberiju, ali ovoga puta kao trener Željezničara.

Legendarni Mostarac naslijedio je na klupi Plavih Amara Osima i ima zadatak da razdrma Željezničar i prekine crni niz od osam mečeva bez pobjede u Premijer ligi BiH.

Slišković u debiju ne može računati na kartonirane Mehmeda Alispahića i Sinišu Stevanovića. U prilog Željezničaru ide i činjenica da kriza drma Radnik, o čemu govori i iznenadna ostavka Darka Nestorovića dva dana prije utakmice.

Radniku gori pod nogama i svaki bod prijeko je potreban u borbi za opstanak, dok Željezničar, ako želi ostati u borbu za Evropu, više nema pravo na kiks.

Arbitar meča koji počinje od 17 sati je Frano Jelić iz Širokog Brijega.

U 15 sati na stadionu Koševo počet će dvoboj Olimpika i Zrinjskog. Još jedan obračun ekipa s dna, odnosno vrha tabele.

Olimpik je u zoni ispadanja, ima 20 bodova, koliko i Radnik na 10. mjestu, a Zrinjski je peti sa jednakim brojem bodova kao Široki na četvrtom i Velež na trećem mjestu.

Dvoboj u Sarajevu sudi Sabrija Topalović.

Posljednji meč dana i 26. kola (19 sati) na Pecari igraju Široki Brijeg i Velež. Obje ekipe igraju iznad očekivanja, posebno Velež koji uz Sarajevo ima najmanji broj poraza u prvenstvu - četiri. Velež je devet puta remizirao u sezoni, po čemu su lideri u prvenstvu. Rođeni na hercegovački derbi dolaze osokoljeni pobjedom protiv Sarajeva, dok je Široki Brijeg u prošlom kolu neočekivano ostao bez dva boda protiv fenjeraša Krupe.

Utakmicu Široki - Velež sudit će Zoran Grbić.

U subotu je Mladost nadigrala Tuzla Ciity sa 2:0, Krupa je pobijedila Borac 1:0, dok je u derbiju kola Borac na Koševu savladao Sarajevo 2:0.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.