Nakon utakmice treneri Blaž Slišković i Vinko Marinović u mikrofon Arena Sporta dali su svoje komentare o derbiju.

VEZANI TEKST - Šampionska igra Bordo tima: Sarajevo razbilo Želju i vratilo se na vrh tabele

- Sarajevo je vodilo 2:0 nakon prvih 45 minuta, prepustili su nam da vodimo igru u nastavku, pa je to izgledalo nešto bolje s naše strane. Utakmicu smo definitivno izgubili kod promašenog penala. Da smo se tada vratili u utakmici...

Ništa ne umanjuje pobjedu Sarajeva. Taktički su odigrali veoma kvalitetnu i disciplinovanu utakmicu. Za razliku od nas. Moji igrači u pojedinim momentima praktično nisu znali gdje su. Ali, šta je tu je. Moje je da ih naučim, da ih pokušam naučiti. Nismo posebno razočarali, ali nismo kvalitetno odigrali. Sve čestitke Sarajevu na pobjedi - kazao je Slišković.

Vinko Marinović, trener Sarajeva, bio je mnogo zadovoljniji.

- Prvo bih čestitao igračima, jer znamo koliko smo imali problema ove i prošle sedmice. Svi zajedno su dali doprinos, bio je pritisak, ali su izdržali. Odigrali smo dosta dobro prvo poluvrijeme.

U nastavku smo protivniku dozvolili da iz penala vrati u neizvjesnost. Međutim, Kovačević je sjajno odbranio. I jedni i drugi su imali prilike. Bez obzira na sve mislim da smo zasluženo pobijedili - kazao je Marinović.