Temperature zraka u 13 sati: Bjelašnica 2; Bihać 4; Gradačac, Prijedor 5; Sanski Most, Sokolac, Zenica 6; Drvar, Ivan-sedlo, Sarajevo 7; Banja Luka, Bugojno 8; Mostar, Trebinje, Tuzla 11; Grude 12; Neum 13 i Livno 14 stepeni.

Sutra se u BiH očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većem dijelu Bosne. Na planinama sa slabim snijegom. Poslijepodne padavine će slabiti i prestati. Vjetar u Bosni slab sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini slaba do umjerena bura. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu do 11, a dnevna od 3 do 9, na jugu do 14 stepeni.

U Sarajevu će biti oblačno vrijeme sa slabom kišom. Prestanak padavina tokom poslijepodneva. Temperatura zraka između 3 i 6 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U narednih 15 dana meteorolozi prognoziraju nestabilne vremenske prilike, objavio je federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH.

Padavine slabog do umjerenog intenziteta očekuju se u većem dijelu BiH, a najviše kiše prognozira se na jugozapadu i jugu zemlje.

Povremen i slab snijeg moguć je samo na vrhovima planina centralne i istočne Bosne. Kraći periodi bez padavina prognoziraju se za 24. i 25. novembar, te krajem prognoznog perioda od 5. do 7. decembra.

Do kraja novembra minimalne temperature zraka u Bosni očekuju se od 0 do 5, u Hercegovini od četiri do devet stepeni, maksimalne dnevne vrijednosti u Bosni od devet do 14, u Hercegovini od 12 do 17 stepeni Celzijusovih.

Početkom decembra vrijednosti temperatura zraka biće u granicama uobičajenih za taj period godine. Prognozirane minimalnih temperatura su u rasponu od minus četiri do jedan u Bosni, u Hercegovini od jedan do šest, danju u Bosni između nula i pet, u Hercegovini od šest do 11 stepeni.