open-navfaktor-logo
search
Neprohodne ceste
Šleperima zabranjen saobraćaj preko Romanije
Zbog snijega i poledice na kolovozu na magistralnom putu Sarajevo - Rogatica (na prevoju Romanija) obustavljen je saobraćaj za teretna vozila s prikolicom i šlepere, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BiHAMK)
13.12.2021. u 08:28
get url
text

Na dionicama Livno - Kupres, Livno - Mrkonjić Grad, Ključ - Bihać i Bosanski Petrovac - Drvar puše jak vjetar koji mjestimično formira sniježne nanose.

I na ostalim putevima u višim predjelima ima ugaženog snijega, dok je u nižim predjelima kolovoz pretežno mokar. Magla mjestimično smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove. Zbog niskih temperatura upozoravamo na moguću poledicu, posebno u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Skrećemo pažnju i na učestale odrone zemlje ili kamenja. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic - Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce - Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22 - 06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Olovo - Kladanj (Olovske Luke), Jablanica - Mostar (Komadinovo vrelo do mosta Begića i Begovića), Blažuj - Gromiljak (Radanovići), Doboj - Gračanica (u Klokotnici), Grude - Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac - Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.