open-navfaktor-logo
search
Volio se kladiti
Slavni hokejaš otkrio zanimljivu anegdotu iz karijere Michaela Jordana
Iako slavni hokejaš nije rekao tačno o kojem meču se radilo, za pretpostaviti je da je riječ o meču koji se odigrao 28. marta 1992. godine
12.11.2019. u 21:43
get url
text

Još od ranije je poznato da je legendarni Michael Jordan veliki ljubitelj golfa i klađenja. Mnogo priča o ponajboljem košarkašu svih vremena kruži u javnosti, no neke od njih nikada nisu potvrđene.

Najnoviju angedotu iz karijere "gospodina zraka" ispričala hokejaška legenda NHL-a i Chicago Blackhawksa.

Jeremy Roenick kazao je Complex Sportu jednu vrlo zanimljivu dogodovštinu koja je vezana za jednu opkladu s Jordanom. Činilo se nemoguće da će zvijezda Chicago Bullsa dobiti okladu, ali je Jordan na kraju ipak uspio.

- Igrali smo golf i pobijedio sam ga nekoliko puta. Zaradio sam nekoliko tisuća dolara i on se spremao ići kući. Bullsi su tu večer igrali protiv Clevelanda. Bilo je deset sati ujutro i na odlasku mi je rekao: "Ne, odigrajmo još jednu partiju", prepričava Roenick.

No, ništa se nije promijenilo, slavni hokejaš ponovno je bio bolji od Jordana. Ipak, partija je potrajala nešto duže pa je MJ morao direktno s golf terena na utakmicu protiv Cavaliersa..

- Nastavili smo igrati i piti cijelo poslijepodne, popili valjda svaki po deset piva, i on je poslije toga išao direktno na utakmicu. Zafrkavao sam ga da ću sada sav novac koji sam dobio zahvaljujući pobjedama protiv njega u golfu staviti na pobjedu Clevelanda.

Bio je ovo preveliki izazov za Jordana, pa je svom protivniku s golfa ponudio novu opkladu.

- "Znaš šta? Kladim se da ćemo pobijediti 20 razlike i da ću ja ubaciti preko 40 poena", kazao je Michael. Pristao sam iste sekunde. Ko ne bi? Čovjek je na kraju ubacio 52 poena, a Bullsi dobiju Cavse s 26 ili nešto slično razlike - dodao je Roenick.

Iako slavni hokejaš nije rekao tačno o kojem meču se radilo, za pretpostaviti je da je riječ o meču koji se odigrao 28. marta 1992. godine. Jordan nije postigao 52 poena već 44, a Bullsi su slavili sa 126:102.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.