navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Svijet mu se srušio

Slavni glumac nikada nije prebolio smrt supruge: "Stajao sam kraj kreveta i rekao joj, iako me nije čula, da je volim"

Glumački par Natasha Richardson i Liam Neeson proveli su u braku 15 godina sve dok ih nije rastavila tragedija. Natasha je poginula 18. marta 2009. godine u 46. godini, a iza sebe ostavila je ožalošćenog supruga, glumca Liama Neesona i dvojicu sinova, Michaela (21) i Daniela (20).

Objavljeno: 21.06.2020. u 21:20
get url
text

Kćerka glumačke legende Vanesse Redgrave i reditelja Tonyja Richardsona, upoznala je Liama na Broadwayju 1993. godine. Imala 29 godina i bila je udata za producenta Roberta Foxa, a ubrzo se i razvela.

- Nije mi bilo lako kada sam upoznala Liama. Radila sam s njim, sve se tako brzo dogodilo, a onda je to postala trač tema. Bio je loš "tajming", ali šta da kažem? Očito je bilo da sam se jako zaljubila u njega - kazala je svojevremeno glumica kojoj nije smetalo što Liama doživljavaju kao "ženskaroša".

- Drago mi je što se žene zaljubljuju u njega, jer tačno znam zašto – odgovarala je Natasha na pitanja novinara.

Nakon što je otputovao u Poljsku kako bi snimao “Schindlerovu listu”, Neeson je shvatio da mu Natasha nedostaje i da je njihova veza prava i vrijedna truda.

Par je nakon toga započeo zajednički život u New Yorku.

Vjenčali su se na ljeto 1994. godine. Prvog sina Michaela dobili su 1995, a drugog već iduće godine.

Ali, sreću je porodici uništila tragična nesreća u martu 2009. godine.

- Razgovarali smo ne telefon i rekla mi je:

- Dragi, malo sam pala na snijegu. Tako je ona to opisala - ispričao je glumac o trenutku kada je saznao da se njegova supruga povrijedila u nesreći u školi skijanja.

Glumica je pala na stazi, a na glavi nije imala kacigu.

Neeson je tada snimao film u Torontu te je odmah odletio u bolnicu u Montrealu gdje je ležala Natasha.

Ljekari su mislili da je povreda lakša, no nekoliko dana kasnije pala je u komu zbog izliva krvi u mozak. Glumicu su na životu održavali aparati.

- Stajao sam kraj njenog kreveta i rekao joj, iako me nije čula, da je volim. Rekao sam joj: Draga, iz ovoga se više ne vraćaš, jako si udarila glavom. Otišla si. Vraćamo te u New York gdje ćemo skupiti prijatelje i porodicu - prepričao je kasnije glumac koji je ljekarima dao dopuštenje da mu suprugu isključe s aparata.

- Ona i ja smo imali dogovor da ako neko od nas završi u vegetativnom stanju, isključujemo aparate. To sam i napravio. Natasha je donirala tri svoja organa, pa trenutno održava troje ljudi u životu. Dala je srce, bubrege i jetru - otkrio je glumac na petu godišnjicu n jene smrti.

Sa gubitkom ljubavi svog života teško se nosio, kao i njihov sin Michael koji se odao drogama i partijanju.

Neeson je danonoćno tugu utapao u alkoholu, sve dok nije shvatio da sebi nije dao vremena da "pošteno tuguje".

- Njena smrt do tada mi nije bila stvarna. U nekim trenucima, u našem njujorškom stanu, kada čujem otvaranje vrata, očekujem njen glas. Čekam da baci ključeve na sto i pozove moje ime. Cijeli svijet mi se srušio kada je otišla - rekao je Neeson.