open-navfaktor-logo
search
Trener Želje
Slavljenik Osim o crvenim kartonima: Pokoškaše se dva igrača iz istog sela
Željezničar i Široki Brijeg remizirali su danas u pripremnom meču odigranom pred praznim tribinama stadiona Grbavica.
18.07.2020. u 20:20
get url
text

Susret na stadionu Želje završen je rezultatom 1:1.

Gol za Široki postigao je Radeljić u 3. minuti, a izjednačenje Želji donio je Blažavić u 87. minuti meča.

- Na kraju je ispala uzbudljiva utakmica. Nama je bilo stalo da ne izgubimo nakon katastrofalnog prvog poluvremena, gdje su ljudi igrali, a mi nismo i gdje su zasluženo vodili. U drugom smo se malo trznuli i puno bolji bili. Na kraju, mislim, zasluženo izjednačili. Iskoristili smo prednost domaćeg terena, ovaj mrak na koji oni nisu navikli - u svom stilu je obrazlagao Amar Osim, koji danas slavi 53. rođendan.

- Dobro je što nismo izgubili. Malo je glupo izgubiti kući. Malo smo se previše navikli na to u zadnjoj i predzadnjoj sezoni. I trener Širokog i ja ćemo vjerovatno izvući neke pouke iz utakmice. Imamo 15 dana da riješimo i otklonimo nedostatke - dodaje Osim.

Sredinom prvog poluvremena zbog povrede je teren napustio Semir Štilić.

- Dobio je udarac. Nagazio ga je čovjek po listu. To boli. Ne vjerujem da će to biti specijalno opasno - rekao je trener Želje.

VEZANI TEKST - Povreda Štilića i dva crvena kartona u remiju Želje i Širokog
 

U drugom poluvremenu isključenja su zaradili Petar Bojo i Ivan Grgić. Na pitanje da prokomentariše šta se dogodilo, Osim je rekao:

- Dva igrača iz istog sela se pokoškaše. Jedan s naše, drugi s njihove strane. Nećemo sada ko je kriv, ko je trebao zreliji biti. To je jedini incident bio na utakmici.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.