open-navfaktor-logo
search
Historijski rezultat
Slavlje rukometaša bez funkcionera RSBiH: Ko će pjevati za učesnike Evropskog prvenstva?
Nakon poraza u Mejdanu ni velika većina funkcionera RSBiH koji jedva funkcioniše nije vjerovala u našu najbolju selekciju
17.06.2019. u 19:42
get url
text

Da je kojim slučajem jučer bio 1. april, a ne 16. juni, mnogi bi pomislili da je vijest o plasmanu muške rukometne reprezentacije na Evropsko prvenstvo samo još jedna prvoaprilska šala. Ne kažemo to zbog naših sjajnih momaka predvođenih selektorom Bilalom Šumanom, već zbog okolnosti u kojima su uspjeli ostvariti ovaj historijski rezultat.

Podvig koji su Mirsad, Nikola, Ivan, Senjamin, Benjamin, Nebojša, Alen, Muhamed, Marko, Dino, Srđan, Josip, Ibrahim, Gafar, Mirko i Igor ostvarili protiv Češke u Ostravi ravan pravo je čudo, ma kakvo čudo, senzacija, i to zbog toga jer nakon poraza u Mejdanu ni velika većina funkcionera RSBiH kojie jedva funkcioniše nije vjerovala u njih. Neće oni priznati, ali zna se kako stvari stoje. Upravo zbog toga na večerašnjem slavlju, koje će biti upriličeno u hotelu Hills, kako nezvanično saznaje naš portal, neće biti funkcionera RSBiH. Slaviti će isključivo reprezentativci Bosne i Hercegovine sa svojim porodicama i naravno stručni štab.

Ako se sumiraju uvjeti i okolnosti u kojima su Bosnu i Hercegovinu odveli na još jedno veliko takmičenje, teško da bi i legendarna Top Lista Nadrealista uspjela napraviti dobar skeč.

Kako je Faktor uspio saznati rukometne Zmajeve će večeras zabavljati Enes Begović i Faruk Duran, što nam je potvrdio i sam Begović koji večeras u BHRT-u promoviše novi album.

- Prije svega želim našim sjajnim rukometašima čestitati plasman na Evropsko prvenstvo. Čast mi je što ću pjevati na njihovom slavlju nakon promocije albuma i kopncerta koji ću održati u zgradi BHRT-a - kazao je Begović za Faktor.

Izabranici Bilala Šumana prva su bh. selekcija u validnim sportovima koja će zaigrati na dva velika takmičenja, svjetskoj i kontinentalnoj smotri najboljih rukometnih reprezentacija, a protivnike na EP-u saznat će 28. juna za kada je zakazan žrijeb grupa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.