open-navfaktor-logo
search
Vraćaju se Rođeni
Slavlje na Musali: Nekoliko hiljada navijača proslavilo povratak Veleža u PLBiH
Nekoliko hiljada navijača Veleža na Trgu Musala slavilo je povratak u Premijer ligu BiH
01.06.2019. u 23:10
get url
text

Fudbaleri mostarskog Veleža i zvanično su se vratili u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. U posljednjem kolu Prve lige FBiH Rođeni su s 4:2 savladali Igman iz Konjica, nakon čega je uslijedilo veliko slavlje na stadionu "Rođeni" u Vrapčićima. Ono se ubrzo nastavilo i na mostarskim ulicama, a na Trgu Musala nekoliko hiljada navijača Veleža slavilo je sa svojim ljubimcima povratak u društvo najboljih bh. klubova.

Iako zbog suspenzije nije sjedio na klupi svog tima u finišu setone, šef stručnog štaba Ibro Rahimić obratio se navijačima i posebno im se zahvalio kazavši kako mu se ostvario san da uđu u Premijer ligu.

Obraćanje trenera Veleža pristalice Rođenih svih generacija ispratile su velikim ovacijama i skandiranjem njemu, ali i predsjedniku kluba Šemsudinu Hasiću.

{$galerijaFotografija}

Hasić je u svom obraćanju kazao kako je Mostar najljepši grad na svijetu i da je ekipu ove sezone krasilo poštenje zahvaljujući kojem su savladali put koji se zove Premijer liga.

- Svi znate da je Velež bio u lošoj poziciji, nije bilo lako, ali "starcu" smo vratili život i još će trčati - poručio je Hasić, koji se posebno zahvalio Red Armyju, te naglasio kako ništa ne bi bilo moguće bez igrača i Ibre Rahimića.

Slavlje na Trgu Musala 01.06.2019.
1 od 13
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.