open-navfaktor-logo
search
(Ne)kršenje propisa
Slavio Vaskrs u jeku pandemije: Čelnici Ujedinjene Srpske podržali Sinišu Ilića, zamjenika ministrice civilnih poslova
Čelnici Ujedinjene Srpske (US), stranke Siniše Ilića, zamjenika ministra civilnih poslova Bosne i Hercegovine, smatraju da on nije prekršio ni jedan zakon, kao ni mjere zabrane, prilikom proslave Vaskrsa, u vrijeme pandemije koronavirusa, zbog čega nema osnova da stranka preduzme sankcije protiv njega.
13.05.2020. u 15:05
get url
text

Iz SDS-a su ranije najavili da će Klub poslanika te stranke i Partije demokratskog progresa (PDP) predati inicijativu za smjenu zamjenika ministra civilnih poslova u Vijeću ministara BiH Siniše Ilića, jer je u vrijeme zabrane, okupio veću grupu osoba, te su kršili policijski sat i propise o obaveznoj fizičkoj distanci i nošenju maski i rukavica.

VEZANI TEKST - Drsko ponašanje: Zamjenik ministrice civilnih poslova BiH Siniša Ilić glavni akter zabave u jeku pandemije koronavirusa

Predsjednik US-a Nenad Stevandić danas kaže da Ilić nije prekršio policijski sat, jer je to, navodi, nemoguće da uradi u svojoj kući, gdje je okupio rodbinu.

- Nisu uznemireni građani, Policijska stanica Zornik te noći nije imala nikakve prijave, a i naknadno je utvrđeno da nisu prekršene nikakve propisane mjere - rekao je Stevandić novinarima u Banjoj Luci.

Dodaje da ni mjere koje uključuju nošenje zaštitnih maski i rukavica nisu prekršene, jer je ta mjera stupila na snagu 1. maja, deset dana nakon proslave Vaskrsa.

- Nikad ne bih tako proslavio Vaskrs, jer mi je to sa estetske i kulturološke strane neprihvatljivo. Ali, to je pitanje ukusa, a ukus se ne kažnjava krivično, ni politički - ustvrdio je Stevandić.

Šef Pravnog tima US-a Milan Petković je dodao da su analizirali medijske napise i video-matarijal u vezi s Ilićem, te da su zaključili da njegovo ponašanje ničim nije krivično djelo, kako se to, kako kaže, željelo predstaviti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.