open-navfaktor-logo
search
Zmajevi spremni
Slaven Musa uoči susreta BiH - Iran: Bez obzira na to što je prijateljska utakmica želimo pobjedu
Slaven Musa, pomoćni trener u stručnom štabu fudbalske reprezentacije BiH, danas je istakao da protiv Irana bez obzira na to što se radi o prijateljskoj utakmici žele pobjedu, javlja Anadolu Agency (AA).  
11.11.2020. u 15:55
get url
text
get url
text

- Sigurno da je bitan rezultat, to će se vidjeti po sastavu, jer ćemo izvesti najbolji mogući za koji smatramo da može doći do pobjede. Definitivno želimo da pružimo i priliku igračima koji su manje igrali ili koji su prvi put ovdje. Vjerovatno nećemo biti u mogućnosti da svima pružimo priliku, ali dobar dio njih će sutra igrati. Bit će to jedan spoj iskusnijih igrača i ovih koji su tek došli u reprezentaciju. Rezultat je bitan bez obzira na to što se radi o prijateljskoj utakmici - kazao je Musa.

Saradnik selektora Dušana Bajevića pojasnio je da o Iranu nemaju previše informacija jer su u ovoj godini odigrali tek jednu utakmicu i imaju novog selektora.

Također je kazao da već pomalo razmišljaju i o duelima Lige nacija protiv Nizozemske i Italije.

- U pripremi smo utakmice sa Iranom, bez obzira na to što nemamo puno informacija o njima. Oni su u ovoj godini odigrali samo jednu utakmicu prije mjesec sa Uzbekistanom, tako da smo se pripremali na osnovu te utakmice. Na njima je fokus, ali definitivno ne možemo da ne razmišljamo o Nizozemskoj, a potom i o Italiji.

Zna se kakvo je stanje na tabeli, dva boda zaostajemo za Nizozemskom. Stoga praktički okršaj u Amsterdamu protiv njih je ključan. Eventualnom pobjedom ima šanse da ostanemo u najjačem rangu Lige nacija, što je naš cilj. Moja želja je da svi igrači koji su došli budu zdravi i spremni za tu utakmicu, a kada je tako onda možemo igrati protiv njih. To smo i pokazali u Zenici. Jesmo oslabljeni neigranjem kapitena Edina Džeke, imamo problema i na štoperskim pozicijama i u veznom redu, ali mislim da ćemo se dobro pripremiti i da ćemo sve napraviti da postignemo dobar rezultat kako u Nizozemskoj, tako i u Italiji - zaključio je Musa.

BiH i Iran odigrat će prijateljsku utakmicu u četvrtak sa početkom u 18 sati na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" bez prisustva publike. Potom Zmajeve očekuje ogled sa Nizozemskom u gostima 15. novembra i tri dana kasnije sa Italijom na sarajevskoj Grbavici.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.