open-navfaktor-logo
search
Prošao hladni talas
Sladić: U narednim danima sunčano vrijeme s natprosječnim temperaturama
Nakon hladnog talasa koji je zahvatio našu zemlju, u narednih desetak dana predstoji nam lijepo vrijeme. Mladi meteorolog Nedim Sladić nam govori da će temperature biti natprosječne za ovo doba godine.
02.04.2020. u 15:18
get url
text
Behar

- Prognozni modeli su saglasni da je pred nama jedan suh vremenski period sa porastom temperature zraka. Naročito veći porast temperature očekuje se od početka iduće sedmice, negdje oko 7. aprila kada vrlo vjerovatno u većem dijelu naše zemlje više temperature zraka će se kretati između 17 i 23 stepena. Dakle, idemo u natprosječno visoke temperature zraka za mjesec april nakon ovog hladnog talasa koji je spuštao temperature zraka do minus šest stepen u većem dijelu centralne Bosne - ispričao nam je Sladić.

Dodaje da će narednih dana jutra biti sve manje hladna.

- Do subote možemo očekivati minuse u jutarnjim satima, no oni će biti do minus tri stepena, ali nakon toga i jutarnje temperature zraka će biti u malom plusu. Ne vidi se za sada nikakva naznaka da bi se zima vratila u Bosnu i Hercegovinu, tako da možemo reći da u narednom periodu, do 12, 13. aprila možemo očekivati stabilno, suho, toplo vrijeme, odnosno, toplije od višegodišnjeg prosjeka. S tim da poslije 13. vidi se neka promjena vremena, ali dosta slaba, nije čak ni padavinama izražena - rekao nam je Sladić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.