open-navfaktor-logo
search
Jubilarno izdanje
Slađana Golić predsjednica žirija 20. Izbora najboljeg sportiste BiH
Jedna od najboljih koraškašica svih vremena nekadašnje Jugoslavije, Evrope i svijeta Slađana Golić predsjedavat će žirijem 20. Izbora najboljeg sportiste BiH u tradicionalnoj organizaciji Nezavisnih novina i Radio-televizije BiH.
25.10.2020. u 14:05
get url
text

Legendarna bh. košarkašica svojim bogatim sportskim iskustvom, autoritetom i znanjem dat će dodatni pečat manifestaciji, koja već dvije decenije na najbolji način promoviše najbolje sportistkinje i sportiste, sportske kolektive i sportske organizacije iz svih krajeva BiH.

- Zadovoljstvo je biti na čelu žirija menifestacije koja ne posustaje u čvrstoj opredijeljenosti u afirmaciji sportskih uspjeha. Čast mi je još veća jer manifestacija ove godine slavi jubilej, a ja sam među onima koji su od početka bili uključeni u organizaciju ovog važnog sportskog događaja za bh. sport u cjelini. Čestitam Nezavisnim novinama i Radio-televiziji BiH što su i u ovim teškim vremenima za cijeli svijet ipak smogli snage i našli načina da krenu u organizaciju Izbora. Ova manifestacija budi nadu i daje snagu za bolje sutra svim sportistima u ovim teškim vremenima - rekla je Golić.

Slavna Banjalučanka koja je karijeru počela u Mladom Krajišniku, s juniorskom reprezentacijom Jugoslavije osvojila je bronzu na Univerzijadi 1983. u Edmontonu i zlato četiri godine kasnije u Zagrebu. Uz olimpijsko srebro iz Seula 1988. i svjetsko srebro iz Kuala Lumpura 1990, dva puta je bila i evropska viceprvakinja (1987. u Kadizu i 1991. u Tel Avivu).

Zbog pogoršane epidemiološke situacije izazvane pandemijom virusom korona umjesto na uobičajan način na završnoj svečanosti, ove godine proglašenje najboljih bit će obavljeno 14. decembra na programu BHT 1. Poštujući sve epidemiološke mjere i žiri će ove godine umjesto tradicionalnih sjednica u Sarajevu, Mostaru i Banjaluci, sastanke u skraćenom sastavu održati isključivo online. Prva sjednica bit će održana 2. novembra.

Partner manifestacije je krovna bh. sportska institucija - Olimpijski komitet BiH, a podršku projektu daje i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Funkcije predsjednika do sada su obavljali: Milorad Karalić, Josip Katalinski, Tomo Marić, Nađa Avdibašić Vukadinović, Muhamed Ibrahimbegović, Elvir Bolić, Marijan Kvesić, Miroslav Ćiro Blažević, Sergej Barbarez, Svetlana Kitić, Dušan Bajević, Ivica Osim, Dragan Marković, Faruk Hadžibegić, Refik Šabanadžović, Žarko Varajić, Mara Lakić Brčaninović, Mirza Teletović i Samir Avdić, saopćeno je iz Nezavisnih novina.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.