open-navfaktor-logo
search
Serie A
Slaba uvertira za duel sa Realom, Džekin Inter remizirao u gostima kod Sampdorije
Fudbaleri Intera, aktuelnog prvaka Italije, upisali su prvi ovosezonski remi. U meču trećeg kola Serie A Nerazzurri su odigrali 2:2 na gostovanju kod Sampdorije.
12.09.2021. u 14:28
get url
text

Inter je poveo pogotkom Federica Dimarca u 18. minuti kada je 23-godišnji fudbaler gostujućeg tima maestralno pogodio rašlje Sampdorije iz slobodnog udarca.

VEZANI TEKST - Edin Džeko "pomogao" Sampdoriji da izjednači, a potom i Martinezu da vrati prednost Interu

Fudbaleri Sampdorije su u 34. minuti susreta stigli do izjednačenja. Strijelac izjednačujućeg gola za domaći sastav bio je Japanac Maya Yoshida. Poslije kornera i gužve u kaznenom prostoru gostiju iskusni 33-godišnji defanzivac šutirao je sa nekih 11 metara, a lopta je na putu ka golu zakačila Edina Džeku, promijenila smjer i završila u mreži iza leđa Samira Handanovića.

U posljednjoj minuti prvog dijela Lautaro Martinez je vratio prednost ekipi Simonea Inzaghija poslije asistencije Nicola Barelle. Pravovremenim utrčavanjem dobro razvukao protivničku odbranu, što je olakšalo posao Argentincu.

Samo dvije minute igre u drugom dijelu bilo je dovoljno domaćem sastavu da anulira prednost Intera. Nakon gola desnog beka Yoshide, u 47. minuti pogodio je i lijevi bek Sampdorije Tommaso Augello.

Ubrzo je Inter mogao opet povesti, ali je Ivan Perišić poslao preoštru loptu za Džeku, nakon čega je Dijamant itekako negodovao.

Mogao je aktuelni prvak Italije izgubiti, ali je Danilo D'Ambrosio intervencijom u 74. minuti spasio siguran pogodak domaćeg sastava.

Rezultat se do kraja meča nije mijenjao, pa je Inter upisao prvi ovosezonski remi, a Sampdorija drugi. Bod sa gostovanja kod Genoe i nije loš, ali nije ni najbolja uvertira pred meč prvog kola Lige prvaka sa Real Madridom na Giuseppe Meazzi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.