open-navfaktor-logo
search
Vremenska prognoza
Slab snijeg i susnježica u Bosni i na sjeveru Hercegovine
Danas će biti umjereno do pretežno oblačno prijepodne. U jutarnjim satima slab snijeg i susnježica u Bosni i na sjeveru Hercegovine. U drugoj polovini dana prognozira se postepeno smanjenje oblačnosti.
18.01.2022. u 08:04
get url
text

Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 0 i 5, na jugu zemlje do 10 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom prijepodne. Tokom dana, postupan prestanak padavinama i smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura oko -1, a najviša dnevna oko 3 stepena.

Biometeorološke prilike djelimično će se pogoršati, izraženije na sjeveru i u unutrašnjosti zemlje. Nestabilno vrijeme bi kod osjetljivih osoba moglo uzrokovati jačanje tegoba u vezi s njihovim bolestima. Moguće su meteopatske reakcije poput glavobolje, lošijeg raspoloženja, reumatskih bolova. Nakon tmurnog jutra, opća slika postepeno će se popravljati i poslijepodnevni sati bi trebali posvuda biti ugodniji. Na jugu i jugozapadu toplije, sa dužim sunčanim intervalima većim dijelom dana, prognoza je Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.