open-navfaktor-logo
search
Cjelodnevno zasjedanje
Skupština KS se izjasnila: Potrebna im je Čamparina ruka, ne bi da ga opterećuju migrantima
Skupština Kantona Sarajevo nije usvojila inicijativu zastupnika Harisa Zahiragića kojom se traži da se Federalno minisatrstvo unutrašnjih poslova počne baviti migrantskom krizom sa sigurnosnog i krivično-pravnog aspekta a u skladu sa svojim isključivim nadležnostima.
28.01.2021. u 19:23
get url
text

Za ovu inicijativu glasalo je 12 zastupnika, protiv su bila dva, a 11 je bilo suzdržano. 

Zahiragić je naveo kako "poziva ministra Čamparu i njegov kabinet da se konačno počnu baviti migrantskom krizom".

VEZANI TEKST - Zahiragić: FMUP i Čampara neka se konačno počnu baviti migrantskom krizom

Očigledno je da zastupnici nove većine koju čini i ministar i zastupnik Čampara "čuvaju leđa" svom kolegi iz skupštinskih klupa, te ne žele da se on zamara pitanjima koja opterećuju građane Kantona Sarajevo, USK-a ali i drugih dijelova države BiH a tiču se migranata.

Zastupnici su podržali jednoglasno inicijativu zastupnika Zahiragića koja se odnosi na davanje podrške Unsko-sanskom kantonu.

- Želim da mi kao Skupština jedan simbolični zaključak usvojimo na način da izražavamo podršku građanima USK u vezi sa svim problemima sa kojima se susreću u vezi migrantske krize i susjećamo se sa njima jer se KS susreće sa istim ili sličnim problemima. Ne smijemo dozvoliti da određeni zlonamjernici ili određene sive ruke šire ili grade neke loše odnose među dijelovima BiH, jer je svaki dio BiH podjednako važan, barem meni jeste – kazao je Zahiragić prilikom izlaganja inicijative.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.