open-navfaktor-logo
search
Nije prošlo
Skupština KS: Marić tražio da se raspravlja o izboru gradonačelnika, Konaković i Stojanović se usprotivili
U toku je hitna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo. Na prijedlog Vlade, zastupnici u Skupštini raspravljaju o Prijedlogu Odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo za 2021. godinu i Odluku o izvršavanju Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo za 2021. godinu, te Prijedlog Zakona o dopuni Zakona o turizmu.
30.03.2021. u 10:47
get url
text

Zvonko Marić, zastpunik ispred SBB-a zatražio je da se u dnevni red uvrsti problematika izbora za gradonačelnika Sarajeva.

- Lik Bogićevića oskrnavljen, treba uvrstiti u dnevni red i ovu problematiku i poslati poruku građanima i izraziti poštovanje prema Bogićeviću i građanima koji su uvrijeđeni nemoralnim činom. U Skupštini Kantona sjede svi protagonisti toga što se desilo i ja predlazem tu tačku dnevnog reda. Ukoliko ne usvoje sigurno da će to biti svojevrsna poruka građanima i gospodinu Bogićeviću. Držim da bi čin tog očitovanja da se u nastojanju da se iskaže poštovanje koji su uvrijeđeni zbog tog sramnog čina, smatram da ta tačka dnevnog reda, s obzirom na posljedice koje su nanesene uvrste u dnevni red - kazao je Marić.

Elmedinu Konakoviću se ovo nije svidjelo, te je naglasio da neće glasati za ovakav prijedlog.

- Neću glasati na prijedlog kolege Marića i nećemo Skupštinu pretvarati u tu arenu. Dovoljno smo ga mi ukaljali. Vaš predsjedavajući Igor Gavrić je vodio proces ovog izbora, niko od nas ne može pobjeći od toga - odgovorio mu je Konaković.

Igor Stojanović je prije usvajanja dnevnog reda apelovao na sve zastupnike da ne glasaju za ovaj prijedlog.

Prijedlog Marića nije dobio potrebnu većinu na usvajanju dnevnog reda. Četiri zastupnika bila su za ovaj prijedlog, dok je njih 18 bilo protiv.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.