open-navfaktor-logo
search
Sjednica
Skupština KS jednoglasno usvojila Odluku o privremenom finansiranju
Odluka o privremenom finansiranju se odnosi na period od 1. januara do 31. marta 
23.01.2020. u 10:05
get url
text

Na današnjoj 19. sjednici Skupština Kantona Sarajevo jednoglasno je usvojena Odluka o privremenom finansiranju potreba KS za period od 1. januara do 31. marta.

Usvojena je i Odluka o davanju saglasnosti na Odluku o privremenom finansiranju Zavoda zdravstvenog osiguranja do 31. marta, te  Odluka o davanju saglasnosti na Odluku o privremenom finansiranju potreba Javne ustanove Služba za zapošljavanje KS.

Privremeno finansiranje potreba KS, za koje se sredstva osiguravaju u budžetu, vršit će se srazmjerno sredstvima utrošenim u istom periodu prošle godine, a najviše do tromjesečnog prosjeka za prethodnu fiskalnu godinu. U tom periodu finansiraju se isti programi, a korisnici ne smiju povećavati broj zaposlenih.

Budžet se mora donijeti najkasnije do 31. marta ove godine. U suprotnom, neće se izvršavati rashodi u bilo koje svrhe osim otplate duga.

Današnjoj sjednicii prisustvovala su 33 zastupnika. Kako je rečeno zastupnik Damir Marjanović je opravdao izostanak, dok je zastupnik Elmedin Konaković najavio kašnjenje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.