Počela sjednica

Skupština Kantona Sarajevo: Rad komesara ponovo na dnevnom redu

Objavljeno: 24.06.2019. u 10:37 Autor: E. H.

Također, osma tačka dnevnog reda jeste i Izvještaj o izvršavanju Budžeta KS za period od prvog januara do 31. decembra 2018. godine

Deveta sjednica Skupštine KS

Skupština Kantona Sarajevo danas nastavlja sa devetom radnom sjednicom.

Zastupnici su na početku sjednice imenovali Samira Termiza za zamjenika pravobranioca Pravobranilaštva KS, što je ujedno bila i peta tačka dnevnog reda. Dalje, na ovoj sjednici zastupnici će razmatrati, između ostalog, Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o izboru predsjedavajućih, zamjenika predsjedavajućih i članova stalnih radnih tijela Skupština KS.

Također, osma tačka dnevnog reda jeste i Izvještaj o izvršavanju Budžeta KS za period od prvog januara do 31. decembra 2018. godine.

Danas će se pred zastupnicima naći i Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu za 2018. godinu, kao i Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Zavoda za izgradnju KS za 2018. godinu.

Zastupnici će tokom današnje sjednice razmatrati i izvještaj o radu Policijskog komesara za period januar-mart 2019. godine.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije