open-navfaktor-logo
search
Izbori 2018.
Skup SDA Živinice: Nema realizacije ničijih autonomaških ciljeva
Prije održavanja skupa pušten je u rad i Info centar
09.09.2018. u 08:34
get url
text

-Osnavna misija SDA je očuvanje države Bosnei i Hercegovine i  to je naš najveći projekat.  Nezavisna suverena, slobodna, ekonomski jaka i prosperitetna Bosna i Hercegovina koju ćemo ostaviti našim potomcima je vizija i najveći motiv za danas u miru, nimalo lahku političku borbu. Ljudi se bore sa vojskama, protiv tenkova, i raznih sila ali niko nikad nije pobijedio iskrenu snagu naroda, a SDA je upravo to, snaga naroda Bosne i Hercegovine - istakao je predsjednik OO SDA Živinice Denijal Tulumović.

Na predizbornom skupu kandidati SDA Živinice nisu nudili slogane i obećanja nego su predstavili konkretne planove iz Agende SDA 2018-2026. 

Veličanstvenim skupom pred oko hiljadu članova i aktivista u mjesnom odboru Šerići, općinska organizacija  SDA Živinice je predstavila svoje kandidate za Opće izbore i najavila  pobjedu u oktobru. Nekoliko stotina okupljenih građana nije moglo da uđe u salu i  pratilo je skup putem video  linka ispred sale Doma kulture u Šerićima.

-Realizacijom te programske platforme će se unaprijediti razvoj Bosne i Hercegovine.  Snažna započeta reforma u zdravstvu, sudstvu, obrazovanju će se prirodnim procesom jačanja institucija  obračunati sa korupcijim, kriminalom,  usavršiti državne mehanizme od kantona, preko Federacije do državnog nivoa, ojačati privredu, poljoprivredu i našu namjensku industriju.  Uporedo s tim podizat ćemo nivo bosanske svijesti i ponosa  zahvaljujući kojima  Bosna i Hercegovina više nikad neće biti slaba zemlja na meti balkasnih kasapina - poručeno je sa skupa.

Živinički tim ima još jednog kandidata, a to je kandidat  za člana Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, kojem u Živinicama vjeruju, jer je prošao sve najteže ispiti na putu građenja i  stvaranja naše domovine, saopćeno je iz SDA Živinice.

Prije samog skupa, Općinski izborni štab je u Živinicama pustio u rad Info centar,  koji će tokom kampanje pružati sve vrste informacija i  biti otvoren za sve aktiviste i simpatizere.{$galerijaFotografija}

 

Skup SDA u Živinicama - 9. 9. 2018.
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.