open-navfaktor-logo
search
Usvojen zaključak
Škrijelj o diplomi Sebije Izetbegović: Nije nam dostavljena dokumentacija, imenovat ćemo komisiju...
Senat Univerziteta u Sarajevu ponovo je zasjedao i raspravljao o diplomi direktorice KCUS-a prof. dr. Sebije Izetbegović koju je stekla na postdiplomskom studiju na Medicinskom fakultetu u Sarajevu.
18.01.2023. u 15:07
get url
text

VEZANI TEKST - Prof. dr. Izetbegović: Svi pokušaji moje diskreditacije su osuđeni na propast, moja karijera nije upitna

- Usvojili smo zaključak u čijem samom početku se konstatuje da Ad hoc komisija Medicinskog fakulteta nije u cijelosti ispunila obaveze utvrđene zaključkom Senata Univerziteta u Sarajevu te da nije dostavila Univerzitetu u Sarajevu sljedeće dokumente: Uvjerenje o položenim ispitima prof. dr. Sebije Izetbegović; O započetima godinama ili semestrima na postdiplomskom studiju Medicinskog fakulteta Sveučilšta u Zagrebu u svrhu daljeg školovanja na postdiplomskom studiju Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Nije dostavila valjanu ispravu u vezi s postupkom ekvivalencije položenih ispita na postdiplomskom studiju. Nismo dobili ni izjavu Sebije Izetbegović po pitanju problematike njene akademske karijere - između ostalog je rekao Rifat Škrijelj, rektor Unvierziteta.

Senat Univerziteta u Sarajevu će imenovati komisiju koja će na temelju prikupljene dokumentacije predložiti rektoru i Senatu dalje postupanje u ovom predmetu, saopćeno je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.