open-navfaktor-logo
search
Neizbrisiv trag
Škrbić: Saračević je bio jedan i jedinstven
Rukometni klub Čelik iz Zenice oglasio se povodom smrti svog bivšeg trenera i rukometne legende, Banjalučanina Zlatana Saračevića, koji je sinoć, u 59. godini života, preminuo u Koprivnici nakon utakmice svog kluba Podravka Vegeta u prvenstvu Hrvatske za žene.  
22.02.2021. u 11:04
get url
text

Saračević, koji je igračku karijeru počeo u banjalučkom Borcu, trener zeničkog kluba bio je u debitanskoj sezoni u Premijer ligi Bosne i Hercegovine za rukometaše, u sezoni 2009./2010.

- Bio je sjajan čovjek, ljudina, ljudski i profesionalni gigant, odličan trener, a prije toga jedan od najboljih rukometaša sa prostora bivše Jugoslavije ikada. Vijest o njegovoj smrti nas je strašno potresla i pogodila - istakao je predsjednik RK Čelik Pane Škrbić, koji je istu funkciju obnašao i u vrijeme dok je preminuli Saračević bio trener zeničkog kluba.

Upravo je zenički Čelik bio i jedini bosanskohercegovački klub u kojem je Saračević radio kao trener, kao što je Borac, u kojem je počeo igračku karijeru, bio jedini klub za koji je igrao od bh. klubova.

Škrbić ističe kako je Saračević bio jedan i jedinstven: pravi profesionalac, veliki radnik i saradnik, uvijek ljubazan i korektan u odnosima te da je ostavio neizbrisiv trag i u zeničkom klubu.

- Od sadašnjih rukometaša Čelika, pod trenerskom palicom popularnog Sarača za Čelik su igrali Aldin Begagić, Edin Gušić, Mirza Dervenčić i Edvin Begović. U njihovo i u moje ime, uime svih Čelikovaca i građana Zenice - Zlaja, veliko Ti hvala za sve što si nam dao - poručio je Škrbić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.