Ukupna vrijednost ugovora je 409.350 KM.

Gradu Lukavcu je u okvirima tog programa, za projekt toplifikacije, odnosno izmjenu trase vrelovoda u sektoru A, prema industrijskoj zoni sa izmjenom prolaza toplovoda ispod željezničkog kolosijeka na pruzi Tuzla - Doboj, odobreno 184.650 KM.

Za projekt utopljavanja, odnosno za uređenje Doma u MZ Šibošnica, Općini Čelić je dodijeljeno 13.500 KM, a također za projekt toplifikacije upravne zgrade i područne ambulante MZ Brijesnica Velika Općini Doboj Istok je dodijeljeno 36.450 KM.

Gradu Gradačcu je za poboljšanje kvalitete voda, odnosno rekonstrukciju postojećih azbestnih cijevi, vodovoda nedovoljnog kapaciteta i dotrajale mreže u urbanom dijelu grada odobreno 161.250 KM, dok je Općini Teočak za instalaciju LED rasvjete na šetalištu odobreno 13.500 KM.

Ministrica Ajšić je izrazila zadovoljstvo danas potpisanim ugovorima, kao i činjenicom da su Ministarstvo i Vlada TK u prilici pomoći realizaciju projekata koji će direktno doprinijeti kvalitetnijim uslovima života građana u Tuzlanskom kantonu, saopćeno je iz Odjela za informisanje Vlade TK.