Priznat i predan rad AM SDA Živinice, kako navode, bio je jedan od razloga zbog koji su se odlučili pristupiti SDA. Cilj je, kako dalje navode, da svoje političko djelovanje realizuju kroz najjaču političku stranku u BiH. SDA-u je pristupilo skoro 50 mladih na čelu sa bivšim predsjednikom Foruma Mladih SDP Živinice Admirom Mujabašićem, sekretarom Foruma Mladih i članova predsjedništva FOM.

Pored njih, Stranci Demokratske Akcije su pristupili članovi Osnovne organizacije Barice na čelu sa bivšim predsjednikom Seudinom Zoletićem, članovi Osnovne organizacije Šerići sa bivšim predsjednikom Kemalom Kametovićem, te članovima Osnovne organizacije Šahići-Berići.

Također, GO SDA Živinice su pristupili i mladi privrednici Senad Mulabdić i Agim Herić, šampioni Bosne i Hercegovine u kick boxu Harun Duranović i Adnan Mulavdić, i brojni drugi mladi ljudi.

Na upriličenom svečanom prijemu novih članova, prisustvovao je predsjednik SDA Živinice i aktuelni premijer TK dr. Denijal Tulumović, gradonačelnik Živinica dr. Samir Kamenjaković te predsjednik povjereništva AM SDA Živinice Mirnes Vejzović.

Predsjednik dr. Denijal Tulumović je izrazio riječi dobrodošlice te kazao da je ovo nastavak projekta Živinička priča koji je započet prije dvije godine.

- Promijeniti partiju ne znači promijeniti karakter nego samo izabrati drugi put, bolji put. Ako su razlozi čestiti kao u našem slučaju onda je to sasvim normalno, korektno i prihvatljivo!
Svako sa sobom nosi svoje vrijednosti, bez obzira gdje formalno pripada. Kućni odgoj, obrazovanje, karakter i dostojanstvo nosite gdje god idete. Pristupili smo SDA s ciljem da svoje političko djelovanje realizujemo kroz ovu najjaču političku državotvornu stranku u BiH. Imamo mnogo inicijativa koje želimo sprovesti u djelo i mislim da je SDA u ovom trenutku jedini politički subjekt sa kojim možemo to realizovati - kazao je bivši predsjednik Foruma mladih SDP-a .

Predsjednik povjereništva AM SDA Živinice Mirnes Vejzović je također poželio dobrodošlicu novim članovima te rekao da će u narednom periodu AM SDA jačati kontinuirano, te da će nastaviti borbu za kreiranje što kvalitetnije životne sredine i odnosa politike prema mladima.

Nastavak projekta "Živinička priča", koja ujedinjuje sve ljude sa istim ciljem, iznjedrit će samo ono najbolje, što je u interesu svih građana grada Živinice, istaknuto je danas, saopćeno je SDA Živinice.