open-navfaktor-logo
search
Potpisan sporazum
"Škola u prirodi“ besplatna za sve učenike četvrtih razreda osnovnih škola u Kantonu Sarajevo
Ministar Elvir Kazazović i direktor Osnovne škole "Zaim Kolar" Adis Hodžić potpisali Sporazum o realizaciji projekta
25.09.2018. u 12:52
get url
text
Elvir Kazazović-Adis Hodžić

Ministar za obrazovanje nauku i mlade Kantona Sarajevo Elvir Kazazović potpisao je danas sa direktorom Osnovne škole "Zaim Kolar“ Adisom Hodžićem Sporazum o realizaciji Projekta "Škola u prirodi“ u mjestu Šabići, općina Trnovo, za sve učenike četvrtih razreda osnovnih škola u Sarajevskom kantonu.

Ovim sporazumom je predviđen besplatan boravak oko 2.000 osnovaca u trajanju od po tri dana po grupi učenika na bazi dva puna pansiona sa uključenim prijevozom na relaciji škola - Šabići - škola.

- Za ovu namjenu smo osigurali sredstva u iznosu od 150.000 KM, koja će biti utrošena u posljednjem kvartalu tekuće godine. U budžetu za narednu godinu planirat će se sredstva za nastavak realizacije ovog projekta, jer nam je cilj da svi učenici pomenutih razreda o trošku Kantona Sarajevo imaju mogućnost da borave u školi u prirodi. To je naš objekt, koji smo u mandatu ove Vlade KS rekonstruisali. Pravimo i novi objekt, koji će imati dodatne smještajne kapacitete, jer je opredjeljenje ove Vlade i resornog ministarstva da omogućimo svim učenicima u KS besplatnu školu u prirodi - kazao je nakon potpisivanja ministar Kazazović.

Direktor Hodžić je naglasio kako je ovo izuzetno značajan projekt za njihovu školu.

- "Škola u prirodi" u sastavu naše škole djeluje od 2004. godine, a ovo je prvi put da ova vrsta edukacije u prirodnim uvjetima za sve učenike četvrtih razreda bude besplatna. U pitanju je odlična prilika za ovu djecu da jedan dio svoje edukacije provedu na čistom zraku, u prirodi, kao i da obiđu sve ljepote planine Bjelašnice - istakao je direktor Hodžić.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.