Škola sporta DI Five Doboj-Istok pokrunala je akciju koja će za cilj imati da riješi veliki problem na prostorima ove Općine, a koji su vezani za infrastrukturu i uvjete za treniranje mladih sportista u ovom kraju.

Pokrenuta je akcija izgradnje terena sa umjetnom travom, a kvadrat terena košta 50 km.

- Dragi prijatelji, roditelji, dijasporo, vijećnici, privrednici i svi vi koji na bilo koji način možete pomoći treba te nam sada. Pokrećemo akciju izgradnje plastičnog terena (sa umjetnom travom) za našu djecu, djecu Doboj Istoka.

Nosilac projekta je naša škola "DI Five" Doboj-Istok, a mnogima je poznato da na našoj Općini ne postoji kvalitetno urađeni sportski kompleks niti uopće teren sa umjetnom travom.
Sa ovim terenom rješili bismo sve probleme za našu djecu i kvalitetan rad naših trenera došao bi još više do izražaja.

Naša škola je od 2012. godine pa do danas pokazala da je pravi brand, a predstavili smo našu malu Općinu u evropskim metropolama, okitili se medaljama u Austriji, Njemačkoj, Sloveniji... Prvaci smo TK tri godine za redom, a imamo više osvojenih međunarodnih turnira i pojedinačnih nagrada. Svake godine u Doboj-Istok iz svih krajeva BiH na naš turnir dovedemo oko 400 dječaka.

Naši pojedini članovi nastupaju za najjače bosanskohercegovačke klubove, a jedan je i pred vratima reprezentacije BiH.

Najveći uspjeh naše škole je što smo uspjeli socijalizovat djecu i skloniti ih sa ulice. Stoga vas pozivamo da pomognete da izgradimo dom našoj djeci - poručili su iz Škole sporta "DI Five" Doboj-Istok na svojoj Facebook stranici.