open-navfaktor-logo
search
Općina Centar
Škola na Šipu: Potpisan Okvirni sporazum za izgradnju učionica
Vrijednosti ovog projekta je 2.093.197,15 maraka, a finasiraju ga  Općina Centar i Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo
02.07.2019. u 10:56
get url
text
Škola Šip

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić, ministrica za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Zineta Bogunić i direktor firme Unigradnja Sarajevo Mustafa Duraković potpisali su Okvirni sporazum za izvođenje radova izgradnje druge faze osnovne škole na Šipu – Blok C.

Vrijednosti ovog projekta je 2.093.197,15 maraka, a finasiraju ga  Općina Centar i Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo. Kako je riječ o velikoj investiciji projekt se realizira u fazama. Podsjećamo, u prošlom mjesecu su načelnik Ajnadžić i ministrica Bogunić potpisali aneks Sporazuma o zajedničkom finansiranju izgradnje druge faze osnovne škole čime su osigurana sredstva za nastavak izgradnje škole.

Načelnik Ajnadžić je kazao da je ovo jedan od najvažnijih projekata, koji će unaprijediti kvalitet života građana Mjesne zajednice Betanija-Šip.

- Iako je Općina Centar izdvojila najveći dio sredstava za izgradnju škole na Šipu, zahvalni smo Ministarstvu za obrazovanje, nauku i mlade za finansijsku podršku u realizaciji ovog projekta. Koristim priliku da vas informišem da se ubrzano radi i na realizaciji izgradnje objekta vrtića "Razigrani dani" - istakao je Ajnadžić.

Ministrica Bogunić je naglasila da je krajnji cilj Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo proširenje kapaciteta za predškolsku i školsku djecu.

- Prošlog mjeseca u ime Ministarstva potpisala sam sa načelnikom Ajnadžićem aneks Sporazuma o zajedničkom finansiranju izgradnje druge faze osnovne škole na osnovu kojeg smo izdvojili 500.000 maraka. Rebalansom budžeta također smo izdvojili 1,5 miliona maraka za ovaj projekat - kazala je Bogunić.

Direktor Duraković je istakao da će firma Unigradnja kao i do sada pratiti planiranu dinamiku izvođenja radova, a na osnovu osiguranih sredstava.

- Potpisivanjem ovog sporazuma stvorene su pretpostavke za izgradnju bloka C u kojem će biti učionice, a time će biti završena jedna cjelina - pojasnio je Duraković, navodi se u saopćenju Općine Centar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.