open-navfaktor-logo
search
ZZJZ FBiH
Skočibušić: Pokrenuli smo aktivnosti da se osiguraju privremeni Covid-pasoši
Siniša Skočibušić, v. d. direktora Zavoda za javno zdravstvo FBiH, danas je u Sarajevu najavio kako je Zavod pokrenuo aktivnosti da se osiguraju privremeni Covid-pasoši na nivou cijele Federacije, koji bi bili prepoznati u zemljama Šengena i u drugim zemljama. 
24.06.2021. u 12:05
get url
text

Osvrnuo se i na aktivnosti u vezi s nabavkom vakcina protiv COVID-19.

- Zavod nastavlja aktivnosti u vezi s nabavkom vakcina, ali i distribuciju svih koje pristižu konstantno u FBiH na zavode za javno zdravstvo kantona. U tom smislu smo obavijestili Vladu o samom broju isplaniranih vakcina. Imamo planirano, nabavljeno već ili u realizaciji, dva miliona i 70 hiljada doza vakcina, što je dovoljno za milion stanovnika. Također smo informirali dokle su došli direktni ugovori o nabavci. Očekujemo prema uputama isporučioca da se nastave daljnje aktivnosti na realizaciji ugovora - rekao je Skočibušić i dodao:

- I ono što je jedna od aktuelnosti koja interesira široku javnost, to su Covid-pasoši. Iako to nije usko u našoj nadležnosti, pokrenuli smo aktivnosti da se osiguraju privremeni Covid-pasoši na nivou cijele Federacije koje bi bile prepoznate u zemljama Šengena i u drugim zemljama, te da na taj način možemo omogućiti da oni koji su proveli vakcinisanje da se mogu kretati bez potrebnih PCR testova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.