open-navfaktor-logo
search
Boravili u Erzurumu
Skijaši iz BiH trenirali u Turskoj: Sjajni uvjeti, prijateljstvo i dugoročna saradnja
Takmičari Skijaškog kluba Olimpic iz Sarajeva obavili su veoma uspješno pripreme u turskom skijalištu Erzurumu, na planini Palandoken.
08.01.2021. u 12:18
get url
text

- Kamp smo realizovali u saradnji sa skijaškim klubovima Turkish Olympic Preparation Centar (THOM), AKUT i Ski Lab iz Turske. Naši mladi takmičari u Turskoj boravili su od 22. do 30. decembra i radili su u sjajnim uvjetima - rekao je za Anadolu Agency (AA) Edin Durić, trener Skijaškog kluba Olimpic, naglasivši:

- Ostvarili smo odličnu saradnju sa turskim klubovima koji su organizovali skijaški kamp u Erzurumu. Posebno smo zahvalni na gostoprimstvu glavnom treneru THOM-a Serhat Atkasu. Uspostavili smo istinsko skijaško prijateljstvo i nastavit ćemo sarađivati u narednom periodu.

Naše prijatelje iz Turske u dogledno vrijeme ugostit ćemo u Sarajevu i Bosni i Hercegovini, što će nam biti izuzetno zadovoljstvo. Cijela priča jedna je od aktivnosti na osnovu koje nastojimo dodatno popularizovati takmičarsko skijanje i koja je realizovana uz pomoć Ministarstva kulture i sporta Kanton Sarajevo, Ministarstva kulture i sporta Federacije BiH i Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine.

Oni nastavljaju pružati podršku razvoju skijanja u BiH. Skijaški klub Olimpic izuzetno je zahvalan i Općini Novi Grad Sarajevo koja nam kontinuirano pruža podršku u radu - kazao je Durić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.