Ski centar "Raduša" otvara se ovog vikenda

objavljeno: 23.01.2018. u 19:26

Menadžment Skijaškog centra "Raduša", u općini Gornji Vakuf, objavio je da snijega na ovom skijalištu ima dovoljno, te da će od subote, 27. januara, raditi sve staze i skijaški liftovi, potvrdio je direktor Turističke zajednice Srednjebosanskog kantona, Miroslav Matošević.  

Cijene ski karata nisu se mijenjale u odnosu na prošlu godinu, pa tako cijena dnevne ski karte za odrasle iznosi 25 KM, a 20 KM za djecu, dok je za najmlađe skijaše i početnike, u okviru baby ski lifta, osigurano besplatno skijanje tokom cijele zimske sezone.

Na raspolaganju je i škola skijanja, kao i mogućnost iznajmljivanja skijaške opreme, dok je put do ski centra, prohodan uz redovno održavanje.

- Skijaški centar Raduša jedan je od najboljih skijaških centara u Bosni i Hrecegovini, s kojeg se pruža nezaboravan panoramski pogled. Staze opslužuje sistem od pet žičara, a izdvaja se dvosjed Jezero, koji sa dužinom od 1.800 metara spada u jedan od najdužih u BiH - kazao je Matošević.

Uređene skijaške staze u dužini od devet kilometara nalaze se na nadmorskoj visini od 1.295 do 1.778 metara.

Na planini je smješten motel, udaljen 50 metara od početnog ski lifta, koji raspolaže sa 11 komfornih soba i restoranom, s bogatom gastronomskom ponudom.

Na završnoj tački ski lifta, na visini od 1.720 metara nadmorske visine, smješten je drugi restoran, sa caffe barom i terasom za sunčanje.