Prilikom kontrole kafića uhapšeni S. S. je verbalno, a potom i fizički napao policijskog službenika koji je zadobio tjelesne povrede. Policijski službenik je zbrinut na UКC -u RS, saopćeno je iz Policijske uprave Banja Luka.

Vlasnik kafića S.V. je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije i protiv njega će biti dostavljen izvještaj tužilaštvu.

Prilikom kontrole u objektu je zatečeno oko 100 osoba.

- Protiv vlasnika ugostiteljskog objekta S. V. bit će dostavljen izvještaj tužilaštvu zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije, također i nadležnom sudu bit će dostavljen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenih prekršaja ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija i Posluživanje alkohola iz oblasti Zakona o javnom redu i miru - navodi se u saopćenju.

S. S. je alkotestiran, kojom prilikom je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu 1,17g/kg.

On će nakon kriminalističke obrade uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti sproveden u Okružno javno tužilaštvo Banja Luka.