open-navfaktor-logo
search
Vučićev režim
Skandalozno: MUP Srbije već presudio, proglasio Vranja "ratnim zločincem"
Iako se još ništa ne zna o navodnoj optužnici po kojoj je Ministarstvo unutrašnjih poslova uhapsilo državljanina Bosne i Hercegovine i bivšeg visokog dužnosnika Federalne uprave policije Edina Vranja, režim Aleksandra Vučića već ga je proglasio "ratnim zločincem".
14.09.2021. u 13:52
get url
text

Naime, dok se Vranj nalazi u pritvorskoj jedinici Odjeljenja za ratne zločine suda u Beogradu, na zvaničnoj stranici MUP-a Srbije objavljeno je saopćenje, bolje rečeno nacionalistički pamflet ministra Aleksandra Vulina.

Na kraju pamfleta navodi se sljedeće:

- Srbija je država, a zašto o BiH i Vlјosa Osmani kao lider nepriznate teritorije kaže da je "nefunkcionalna država", to Komšić i Džaferović treba da odgovore i sebi i građanima BiH - odgovorio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin članovima Predsjedništva BiH Komšiću i Džaferoviću, koji su iznijeli uvrede i laži na račun Srbije nakon što je uhapšen državlјanin BiH i ratni zločinac Edin Vranj.

Podsjetimo, Vranj je u nedjelju uhapšen na graničnom prijelazu Uvac. Sumnjiči se za ratne zločine počinjene u Goraždu tokom 1993. i 1994. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.