open-navfaktor-logo
search
U Izviđaču se čude
Skandalozna izjava: "Nećemo pustiti nikome, ali se nadam da će Borac ovdje slaviti titulu"
Danas se igra posljednje kolo rukometnog prvenstva Bosne i Hercegovine.
22.05.2021. u 11:51
get url
text

Rukometaši Izviđača iz Ljubuškog na korak su do osvajanja naslova prvaka. Možemo reći kako su Skauti već jednu ruku stavili na pobjednički pehar, piše Hercegovinainfo. Igračima Tonija Čoline za naslov je dovoljan i bod iz posljednje utakmice protiv Krivaje u Zavidovićima s obzirom na to da imaju bod više u odnosu na Borac.

I Banjalučani će posljednje kolo na gostovanje i to kod trećeplasirane Sloge u Doboj koja će sezonu završiti na trećem mjestu. Igračima Veselina Vujovića potrebna je pobjeda, te kiks Izviđača kako bi slavili naslov.

Ako bi gledali prvenstvenu tabelu znatno teži posao danas bi trebao imati Borac. No, ono što je izjavio Vojislav Rađa, predsjednik Sloge i član Upravnog odbora Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine spada u rubriku vjerovali ili ne i već baca sumnju na krajnji ishod utakmice.

Rađa je u razgovoru za RTRS rekao je kako je Sloga zacementirala treće mjesto, ali kako uprkos tome neće olako pustiti bodove nikome, pa ni Borcu. No, ipak se nada da će Borac slaviti titulu u Doboju.

Postavlja se pitanje da li je ovom skandaloznom izjavom narušena regularnost prvenstva. Video je objavio RK Izviđač, a pogledajte i prosudite sami kakvu poruku je poslao Rađa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.