open-navfaktor-logo
search
Široki Brijeg
Skandal u ZHK: Učenicima podijelili maske pod kojim se ne može disati?
Blizu 2.000 zaštitnih maski, koje je inače Ministarstvo obrazovanja Zapadnohercegovačkog kantona nabavilo i podijelilo po školama, izazvalo je niz pritužbi roditelja na njihovu kvalitetu.
08.09.2020. u 20:39
get url
text
Vodootporne maske

Naime, kako piše portal sirokibrijeg.info, prvog dana nastave u školama djeci su podijeljene zaštitne maske. Međutim, problem je nastao kada su se djeca iz škole vratila kućama i počela roditeljima govoriti kako ispod njih ne mogu normalno disati. 

- Stavljam masku na lice i uklanjam je nakon manje od 30 sekundi jer već osjećam slabost zbog nedostatka kisika. Nakon 10-ak minuta ponovno pokušavam disati ispod nje, ali isti problem nastaje s nedostatkom kisika jer nema kuda uopće ući, a kamoli izaći onaj koji jedva udišem i izdišem - navode.

Sirokibrijeg.info pokušao je kontaktirati i Ružicu Mikulić, ministricu obrazovanja u ZHK da pojasni kakve su to maske nabavljene preko ovog Ministarstava, po kojoj cijeni i ko je dobavljač. Međutim odgovor nisu uspjeli dobiti pa su stoga odlučili barem provjeriti njihov kvalitet.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.