open-navfaktor-logo
search
Bez odgovora
Skandal u EU: Novinari napustili press konferenciju Macrona i Metsole u Strasbourgu
Novinari su napustili konferenciju za medije nakon što francuski predsjednik Emmanuel Macron i nova šefica Evropskog parlamenta Roberta Metsola nisu željeli odgovarati na njihova pitanja, javlja Anadolu Agency (AA).  
19.01.2022. u 20:00
get url
text

Macron je na današnjoj sjednici Evropskog parlamenta u Strasbourgu predstavio program francuskog predsjedavanja Evropskom unijom, a potom je sa jučer imenovanom predsjednicom Evropskog parlamenta Robertom Metsolom obratio novinarima.

Ranije je iz njihovih ureda najavljeno da će to biti konferencija za novinare, a ne samo njihove izjave.

Međutim, Macron i Metsola su po dolasku u salon za konferenciju saopćili da neće primati pitanja novinara, zbog čega je većina novinara napustilo salon.

Macron je čestitao novoj šefici EP-a Metsoli i napustio salu tako što je održao četverominutni rezime svog prethodnog izlaganja sa sjednice EP-a.

Na upit novinara zašto nisu mogli postaviti pitanja, Macron je rekao da je u decembru 2021. održao veliku konferenciju za novinare u Parizu i da ne osjeća potrebu da dodatno komentariše svoje izjave sa sjednice EP-a. Novinari su i na Twitteru reagirali na takve stavove Macrona.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.