open-navfaktor-logo
search
Championship
Skandal u Engleskoj: Burnley pod istragom, Ahmedhodžić kao prvak ide u elitu?
Engleski fudbal mogao bi potresti veliki skandal. Pream izvještajima sa Ostrva pod istragom je Burnley, a sve zbog utakmice koja je odigrana prošle sedmice protiv Readinga.
23.04.2023. u 11:44
get url
text

Meč je završen bez pobjednika i bez golova (0:0), a prema pisanju Daily Maila domaći su pod optužbama da su uradili "nepravilnost" na koju je ukazao Huddersfield koji se sa Readingom bori za opstanak.

Ovaj klub se žalio Savezu da je Vincent Kompany protiv Readinga namjerno izveo kombinovan i jako slab tim i da zato nije pobijedio.

Engleski mediji navode da je EFL-a sve shvatio ozbiljno i tražio očitovanje od Burnleyja povodom optužbi koje su stigle na njihov račun.

Ukoliko se ispostavi da su tvrdnje Huddersfielda tačne, ekipu Burnleya očekuje novčana kazna, ali i oduzimanje bodova, pišu engleski mediji.

Burnley ima 92 boda i osigurao je povratak u elitu. No, u nekoj "ludoj" varijanti mogao bi izgubiti mjesto koje direktno vodi u Premier ligu. Sheffield United našeg Anela Ahmedhodžića je trenutno drugi sa 82 boda, dok se Luton nalazi na trećem mjestu sa 75 .

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.