open-navfaktor-logo
search
Kao i predsjednica FBiH
Skandal ministrice Vlaisavljević: Ratni zločinci moraju biti rehabilitirani nakon odsluženja kazne, Bradara je dobro rekla
Ministrica kulture i sporta Federacije Bosne i Hercegovine Sanja Vlaisavljević mišljenja je kako ratni zločinci nakon odslužene kazne moraju biti rehabilitirani u društvu.
10.05.2023. u 20:23
get url
text

VEZANI TEKST - Bradara: Valjda je Dario Kordić prestao biti osuđenik za ratne zločine nakon što je odležao kaznu

Ovo skandalozno mišljenje ministrica kulture i sporta iznijela je gostujući na N1 televiziji.

- On je odslužio kaznu, bilo ko da je, evo Sanja Vlaisavljević je odslužila kaznu za ratni zločin, šta sad vi mislite, trebamo li Sanju Vlaisavljević na Goli otok poslati nakon odslužene kazne jer ona više ne zaslužuje da bude ljudsko biće zato što je bila suđena i presuđena - rekla je Vlaisavljević.

Složila se sa izjavom koju je dala predsjednica FBiH Lidija Bradara sredinom marta da "ratni zločinac poslije odslužene kazne više nije ratni zločinac", na koju ju je podsjetila voditeljka N1.

- Jako dobro je to rekla. On je odslužio kaznu za ratni zločin. Šta ćemo sa ratnim zločincima kad odsluže kaznu. Oni moraju biti rehabilitirani. U svim pravima postoje klauzule koje kažu da oni koji odsluže svoje kazne moraju biti resocijalizirani i rehabilitovani - kazala je Vlaisavljević.

Naime, Vlaisavljević je u bh. javnosti upamćena po tvrdnji "da u Sarajevu nema za kupiti svinjećeg mesa, da nema Djeda Mraza, izjave o Arapima"...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.